موضوع: أرز بالصلصه البيضاء السبت سبتمبر 01, 2007 1:10 am
المقادير : لخمس اشخاص
4 اكواب ماء 2 بصل متوسط الحجم (مقطع قطع متوسطة ) 4 جزر متوسط الحجم (قطع صغيره ) فنجان بازيليا – فلفل اخضر ارز بمقدار 4 اكواب لحم خروف مقطع قطع متوسطة - او لحم جمل – دجاج حسب الرغبة لكن لو لحم دجاج لابد من توفر التومة شوية قرفة – فلفل اسود – شويه ملح – شوية زيت نباتي – شوي سمن
الطريقة : يوضع مقدار الماء على النار بزايد لان خلال الطهي يقل مقدار الماء ثم يوضع اللحم + البصل المقطع + شوية زيت + شوية ملح +قرفة يغلي قليلا على النار ثم نضيف اليه قطع الجزر لانه يحتاج لوقت لكي ينضج ثم نضع البازيليا اخيرا
نتركهم فترة حتي يطيب اللحم وباقي المحتويات ....فى تلك الفترة ناخد الارز ونغسله ونصفيه عدد من المرات ثم نصفيه جيدا , وعند الانتهاء من طهي اللحم وباقى المحتويات , ناخد طنجرة ونضع شوية زيت وشوية سمن ونضع بعدها الارز ونقلب جيدا ااااااااااا ....ناتي لمقدار اللحم المطبوخ وباقي المحتويات نصفيهم ونتاكد من مقدار الماء 5 اكوب ونضعهم على النار بعد غليانها وبعدها نخفف من شدة النار ونجعلها هادئة لكي يستوي الارز...لو كانت الطبخة بالدجاج نضيف لمقدار الصلصة وهي خليط الجزر والبصل واللحم والبازيليا شوية تومة ونقلبوها جيدا على النار .ولو كانت باى نوع لحم اخر ما تحتاج تومة .
ياخد الارز وقته لكي يستوي على حسب نوع الارز المستخدم ..هناك ارز يحتاج لربع ساعه وهناك اقل ,10 دقائق
بعد طهي الارز نضع عليه الصلصة البيضا وهي خليط ( اللحم والبازيليا والجزر والبصل المقطع ) ...وممكن نضيفلها فى الاخر شوية فلفل اسود وفلفل اخضر .للي يحب الحار..